Image Alt

Liria Travel

Corona: dit moet je weten over je reis naar Albanië

Het zijn vreemde tijden. Wie had enkele maanden of zelfs weken geleden kunnen vermoeden dat het coronavirus ons allemaal #inonskot zou houden? Wij stellen samen met jullie vast dat dit tot verrassende thuis-activiteiten leidt, tot vertraging, tot genieten van kleine dingen, tot solidaire initiatieven en creativiteit. Bovenal hopen we dat zoveel mogelijk mensen gezond blijven en dat we die curve laag kunnen houden.

Wat met reizen?

Maar wat nu met reizigers die een rondreis bij ons hebben gereserveerd? Wel, het is voor ons even onduidelijk als voor iedereen. De maatregelen die nu gelden, lopen op 5 april af. Wat daarna gebeurt, is nog een groot vraagteken. Wat zeker is: wij volgen heel nauw alle adviezen en maatregelen van de overheid op. De gezondheid van onze reizigers staat op de allereerste plaats.

Droom nu, reis later

Zoals we in een eerdere blogpost schreven – vóór er sprake was van corona – is Liria al sinds de start aangesloten bij de Vereniging Vlaamse Reisbureaus (VVR). Deze sectorvereniging sleepte al heel wat maatregelen uit de brand die zowel voor reizigers als voor reisorganisaties interessant zijn.

We raden onze lieve reizigers aan om geduld uit te oefenen en hun reis niet op eigen houtje te annuleren. Soms is het pas enkele weken voor afreis duidelijk of er groen licht komt om de reis aan te vangen. We houden jullie allemaal persoonlijk op de hoogte en zijn dankbaar voor jullie begrip en vlotte medewerking.

Dankzij een nieuw ministerieel besluit dat op 20 maart 2020 werd genomen, mogen we aan alle reizigers van wie de reis niet doorgaat een ‘reisvoucher’ aanbieden: een tegoedbon voor een reis. Afhankelijk van de evolutie van de corona-maatregelen is ons doel om de reis waar je zo naar uitkeek volgend jaar op exact hetzelfde tijdstip en met exact hetzelfde reisprogramma opnieuw te organiseren. Fingers crossed!

Gezondheid eerst

Maar nu is het allerbelangrijkste: het verslaan van dat virus. En daar werken we allemaal aan mee door zoveel mogelijk thuis te blijven en zo weinig mogelijk met andere mensen in contact te komen. De gezondheid van alle mensen in de wereld heeft absolute voorrang. Reisjes kunnen we later nog genoeg maken, toch?

Veel moed & veel lieve groeten,

Alketa en Arben Molla