Liria Travel

Weekend Knack: Albanië is een van de laatste exotische bestemmingen in Europa

Vorige week kregen we dit supertoffe berichtje van één van onze reizigers:

Als ik iets over Albanië lees, zijn jullie meteen in mijn gedachten. Zo ook deze week. Een fijn artikel in Knack Weekend over Albanië, en er is geen woord van overdreven. Wat een mooie reis hebben jullie ons bezorgd. In het artikel verwijzen ze naar jullie: Liria Travel!

Wij dus op zoek naar het artikel in de editie van vorige week en waw. 🤩  Lees hier het artikel (als je een abonnement hebt).

 

🙏 Bedankt aan journaliste Katrien Elen. Je schetste een prachtig portret van Albanië en geeft op rake manier de Albanië-ervaring weer.

 

De oproep die de journaliste op het eind van haar artikel doet, willen we héél graag met jullie delen.

… Daarom beste Albanië, ontwikkel maar verder, je hebt het potentieel. Lonely Planet noemt je niet voor niets mini-Europa. Op die kleine oppervlakte – Albanië is net iets kleiner dan België – heb je het allemaal: zee, bergen, cultuur en natuur.

Maar, Albanië, verlies alsjeblieft dat ruwe, ongepolijste kantje niet. Want als je hier in België mensen ontmoet die ooit in Albanië waren, dan beginnen hun ogen te twinkelen bij de herinnering. Niet omdat ze in een of ander inwisselbaar resort hebben verbleven, wel omdat ze stuk voor stuk verhalen hebben beleefd. Elke dag.

En, lief Albanië, houd ook een paar plekjes voor jezelf. Niet alles hoeft ontdekt. Te weten dat er ongerepte plekken bestaan, is al heel wat anno 2022. Ga niet voor de massa. Ga voor de toerist die op zoek is naar meerwaarde. Investeer niet in goedkope resorts, maar kies voor duurzaamheid. Alleen op die manier, Albanië, blijf jij nog lang ‘de laatste exotische plek van Europa’.

Katrien Elen, Weekend Knack

Wil je ook mee op reis? Bekijk ons reisaanbod en stuur ons een bericht als we je op de hoogte mogen houden van de nieuwe vertrekdata voor 2023. We nemen jullie graag mee naar deze ongerepte parel en garanderen een reis boordevol lokale ontmoetingen, heerlijke kleinschalige adresjes en de echte Albanië-experience.