Liria Travel

Stand van zaken: reizen naar Albanië

5 aug 2020

“Hoe gaat het nu met jullie?” “En met Liria?” “Reizen jullie dit jaar nog uit?”
Heel wat mensen zijn benieuwd hoe we als reisorganisatie tegen deze crisis aankijken.
Vandaar: een stand van zaken!

Reizen naar Albanië

Er zijn heel wat landen – waaronder Albanië – waarvoor de Belgische overheid geen groen licht geeft om erheen te reizen, en natuurlijk helemaal terecht: we willen allemaal dat deze pandemie zo weinig mogelijk verspreid wordt en dat ze zo snel mogelijk in de kiem gesmoord wordt.

En toch: stel dat het wél toegelaten was om te reizen, dan hadden we het vaste plan om niet zonder boe of ba te vertrekken met onze groepen. Zaakvoerder en reisbegeleider Arben legt uit waarom: “Reizen draait om ontspanning, om nieuwsgierigheid, om kennismaken, om amusement en zorgeloosheid. Op dit moment is iedereen op z’n hoede en onzeker: is het veilig om op het vliegtuig te zitten, kunnen we veilig reizen in de bus, mogen we iets aanraken op restaurant? Deze onzekerheden zorgen ervoor dat reizigers niet ontspannen van hun reis kunnen genieten. Dan zeg ik: liever op een andere manier, op een ander moment.” Zaakvoerder Arben voegt eraan toe: “Gezondheid en veiligheid van onze reizigers staat altijd voorop, en vandaag meer dan ooit. We willen hierin geen toegevingen doen of risico’s nemen. We zullen pas opnieuw starten met onze reizen als de toestand helemaal corona-proof is.”

Wat met onze reizigers?

Er hadden al heel wat mensen ingetekend voor onze rondreizen. We hebben elke reiziger persoonlijk gecontacteerd en de situatie telkens uitgelegd. Tot onze opluchting reageerde iedereen enorm begripvol, waarvoor een heel grote dankjewel aan allen. Wat als de situatie verandert? Dan brengen we opnieuw onze reizigers persoonlijk op de hoogte.

Hoe gaat het met de mensen in Albanië?

Heel wat Albanezen keken opnieuw uit naar het toeristisch seizoen. Ze laten maar wat graag aan bezoekers zien hoe mooi het land is. Dat merken we elke keer opnieuw aan de grenzeloze gastvrijheid waarmee we ontvangen worden door musea, restaurants en hotels die we met onze groepen aandoen.

Zoals voor iedereen in de reissector hebben ze het niet makkelijk. We houden natuurlijk warm contact met elk van onze vaste ‘haltes’. Ze hebben ons laten weten dat ze ons missen en dat ze ernaar uitkijken om ons met open armen te ontvangen eens de situatie onder controle is.