Liria Travel

Groepsreis naar Albanië

5 redenen om naar Albanië te reizen

Wanneer je aankondigt dat je wil reizen naar Albanië, zijn de meest gehoorde reacties: ‘Wat kan je dáár gaan doen?‘ en ‘Is Albanië wel veilig?‘ Wij geven alvast vijf pasklare antwoorden op de vraag: Waarom Albanië?

Reden 1: omdat Albanië dé reisbestemming is

In 2018 zette Lonely Planet zowel Albanië als Kosovo tussen de 10 bestemmingen in Europa die je MOET gezien hebben. Als één van de belangrijkste redenen voor hun geslaagde Albanië-vakantie gaven vele toeristen de supervriendelijke bewoners aan. Wikitravel zet dan ook in de kijker dat het in Albanië een erezaak is om bezoekers met alle mogelijke gastvrijheid te ontvangen. Op de reissite Culturetrip zetten ze 11 handige zaken op een rijtje die je moet weten voor je naar Albanië gaat, en onder meer het lekkere eten en de vriendelijke bevolking komen in het lijstje voor. Albanië heeft alles wat een bestemming nodig heeft: prachtige bergen, zalige stranden, een stevige brok cultuur, wijnstreken (die je kan ontdekken tijdens onze wijnreis naar Albanië in oktober) en een heerlijke keuken.

Reden 2: omdat je er drie UNESCO-sites in één klap kan bezoeken

En dat zijn Butrint (een heus archeologisch park), en de historische centra van Gjirokastër en Berat. Deze drie toppers krijg je trouwens allemaal te zien als je de cultuurrondreis door Albanië bij ons boekt. Albanië is een compact land. Het is dan ook een goed idee om – als je daar dan toch bent – een kijkje te nemen in de buurlanden. Met Liria kan je ook Kosovo zien tijdens de cultuurrondreis: een Servische priester leidt ons rond in zijn kerk! Of kies voor de gegidste rondreis doorheen drie balkanlanden: Albanië, Kosovo en Macedonië.

 

IMG_7877

Reden 3: omdat je er maar liefst 450 km schitterende kustlijn kan bewonderen

De Albanese kustlijn is een streling voor het oog: prachtige baaien, azuurblauw water en witte stranden volgen elkaar op. Het is een kleine moeite om je roadtrip even te onderbreken voor een lunch in een strandrestaurant en een duik in het kristalheldere water. Dé reisreferentie Lonely Planet maakte er een filmpje over:

 

Rozafa_strand

Reden 4: omdat je er een boottrip van wereldniveau kan maken

En dat zeggen wij niet alleen. De Bradt-reisgids beweert immers “dat de boottocht op het Komanimeer een plaatsje verdient tussen klassiekers als de Hurtigrut boottrip langs de Noorsekust of de ferry van Puerto Montt naar Puerto Natales in Chili.” Vandaar dat we deze unieke tocht zowel maken tijdens de cultuurreis als tijdens de wandelreis in de bergen.

 

Meer van Komani - Yves Alarie Unsplash

Reden 5: reizen naar Albanië = heerlijk ETEN

De beste restaurants van de wereld hebben de mond vol van authentieke ingrediënten, eerlijke smaken en pure cooking. En daar zijn de Albanezen al generaties van overtuigd. Ze maken er bovendien een erezaak van om hun gasten in de watten te leggen met veel, vers en heerlijk eten.

Liria neemt je op al haar reizen naar Albanië mee naar de beste lokale restaurants, getest en goedgekeurd door reizigers én locals. Tijdens de bergreis is je eten gekruid met smaken uit de bergen, langs de kust en aan de meren eet je superverse vis. Je tafel is altijd rijkelijk gedekt met de meest uiteenlopende schotels waar je naar hartenlust van kan smullen.

De enige ‘klacht’ die wij ontvangen is: er was te véél eten :). Niet slecht, toch?

Overtuigd om Albanië te bezoeken, maar toch graag een ervaren gids in de buurt? Aarzel niet om te informeren naar ons reisaanbod!