Liria Travel

Reizen naar Albanië

Zomer 2022: reis naar Albanië

De zomer van 2022 lonkt. We dromen van reizen, van ontdekken, van de zon op onze snoeten. Albanië is ook in 2022 de geknipte reisbestemming. Hier zetten we al eens dé vijf redenen op een rij waarom je naar Albanië zou moeten reizen.

Maar welke reis kies jij nu het best?

 

Albanië voor de actieve cultuurliefhebber

Ben je gek op oude en recente geschiedenis? Dan zou Albanië op je bucketlist moeten staan. Van de Grieks-Romeinse tijd, over het Ottomaanse rijk, langsheen de communistische dictatuur, naar het hedendaagse leven. Op deze reis beleef je elke dag iets anders. We nemen je mee naar lokale specialisten die weten waarover ze vertellen, we kennen de beste adresjes om te eten, en we vergeten natuurlijk niet om uitgebreid stil te staan bij de UNESCO-kleppers en de communistische landmarks van het land. De adembenemende landschappen onderweg, krijg je er zomaar bij. Fijne extra: onze gids Arben – een Vlaamse Albanees – groeide op en studeerde onder het communisme. ‘t Is dus hét moment om alle vragen te stellen over Albanië die je altijd al eens wilde stellen.

Ontdek hier onze Actieve Cultuurrondreis 2022 door Albanië

 

Albanië voor de bourgondiër

Ja, het is waar. Het geheim is niet langer geheim: Albanië IS een nieuw wijnland. Op deze reis bezoeken we dan ook elke dag een ander wijnhuis. We rijden zelfs tot in Kosovo, want ook de Kosovaarse godendrank is niet te versmaden. Ben jij de pionier, een van de eerste Belgen die alle Albanese wijnen leert kennen? Beleef dan een heerlijke nazomer tijdens de wijnreis (en, eerlijk gezegd, ook culinaire reis) doorheen Albanië. Ook hier is gids Arben van de partij, en zoals je hierboven leest: hij groeide op in Albanië en is een beetje een feiten-nerd (sorry, Arben ;)), dus je mag hem ongeveer elke vraag over Albanië stellen die in je opkomt.

Verken hier onze Wijnreis 2022 doorheen Albanië

 

Albanië voor de ontspannen zomergenieter

Op vakantie wil jij vanalles wat? Een dagje ontspannen, een dagje cultuur? Je wil genieten van de zee, maar wil ook enkele culturele hoogtepunten opsnuiven in het land dat je bezoekt? Dan is de zalige zomerreis naar Albanië iets voor jou. Je gids Arben regelt alles, dus jij moet alleen nog zorgeloos genieten en een heerlijke reis op jou laten afkomen.

Ga naar het reisprogramma 2022 van de Zalige zomerreis naar Albanië

 

Vragen over onze reizen naar Albanië?

We beantwoorden ze met plezier! Stuur ons een mailtje, of bezoek onze stand op het vakantiesalon in Antwerpen of Roeselare.