Liria Travel

Onze reis naar Albanië was onvergetelijk

We kregen na de zomer heel wat toffe reacties van onze reizigers. Onderstaand mailtje zat in onze mailbox kort na één van onze wandelreizen door de Albanese bergen. We willen het jullie zeker niet onthouden ;). Ze stuurden ook enkele sfeerfoto’s mee. 

Wie? Michel en Claire uit Westkapelle

Welke reis? Wandelreis in de Albanese Alpen

Wanneer gereisd? September 2017

Review van deze reis:

Nogmaals bedankt voor de unieke en mooie rondreis  in de Albanese Alpen. Onze eerste kennismaking met Albanië en zijn bevolking was een voltreffer. Omgeving, landschappen, ruige bergen, … het was voor ons genieten. De wandeltochten waren inspannend maar bezorgden ons een aangenaam relaxed gevoel.  De ontvangst in onze (gast)verblijven en het contact met de mensen was hartelijk en warm. We zullen ons verblijf bij locals in Koman zeker niet vergeten, zo’n warm gevoel dat die man je gaf.  Alles werd gedaan met de glimlach.
Ook onvergetelijk was de boottocht op het Koman meer, de trip van Valbonë naar Theth met bagage op paard en een dikke pluim voor onze (paard)begeleider. De natuur in Vermosh was overweldigend, ons verblijf authentiek.

De uitstappen geven je een goed beeld van de pracht aan natuur in de Albanese Alpen. En ja, ook culinair was het een openbaring, van eenvoudige lekkere gerechten in de bergen tot de smaakvolle gerechten in Shkodër en Tirana waar we kennis gemaakt hebben met het rijke, woelige en historische verleden van Albanië. 

De historische plaatsen en musea in beide steden bleken ook voor ons onbekend.
Dat alles was mogelijk door onze gids en toeverlaat Alketa die het mogelijk  maakte dat waar we ook verbleven we contact kregen met de bevolking, met de mensen ter plaatse, en die ons inzicht gaf in het werkelijk rijk, gevarieerd en voor velen nog onbekend verleden en heden van Albanië.

Alketa en Arben, we hopen dat de ons opvolgende groepen eveneens van jullie als gidsen hebben genoten als wij. Tot volgend jaar!

Michel en Claire

Ook zin gekregen om mee te gaan? Bekijk ons reisaanbod of ga meteen naar de Wandelreis in de Albanese Alpen