Liria Travel

5 redenen om naar Albanië te reizen

Wanneer je aankondigt dat je naar Albanië op reis gaat , zijn de meest gehoorde reacties:’Wat kan je dáár gaan doen?‘ en ‘Is reizen naar Albanië gevaarlijk?‘ Wij geven alvast vijf pasklare antwoorden op de vraag: Waarom Albanië?

Reden 1: omdat anderen het zeggen

Al in 2011 was Lonely Planet laaiend enthousiast over Albanië en zette het op de lijst van toplanden om te bezoeken. Als één van de belangrijkste redenen voor hun geslaagde Albanië-vakantie gaven vele toeristen de supervriendelijke bewoners aan. Ook deze alternatieve reiswebsite raadt iedereen aan om Albanië als de bliksem bovenaan op je must-visit lijstje te zetten.

Reden 2: omdat je er drie UNESCO-sites in één klap kan bezoeken

En dat zijn Butrint (een heus archeologisch park), en de historische centra van Gjirokastër en Berat. Deze drie toppers krijg je trouwens allemaal te zien als je de cultuurrondreis van Liria boekt.

 

IMG_7877

Reden 3: omdat je er maar liefst 450 km schitterende kustlijn kan bewonderen

De Albanese kustlijn is een streling voor het oog: prachtige baaien, azuurblauw water en witte stranden volgen elkaar op. Het is een kleine moeite om je roadtrip even te onderbreken voor een lunch in een strandrestaurant en een duik in het kristalheldere water.

Rozafa_strand

Reden 4: omdat je er een boottrip van wereldniveau kan maken

En dat zeggen wij niet alleen. De Bradt-reisgids beweert immers “dat de boottocht op het Komanimeer een plaatsje verdient tussen klassiekers als de Hurtigrut boottrip langs de Noorsekust of de ferry van Puerto Montt naar Puerto Natales in Chili.” Vandaar dat we deze unieke tocht zowel maken tijdens de cultuurreis als tijdens de wandelreis in de bergen.

IMG_8133

Reden 5: het heerlijke ETEN

De beste restaurants van de wereld hebben de mond vol van authentieke ingrediënten, eerlijke smaken en pure cooking. En daar zijn de Albanezen al generaties van overtuigd. Ze maken er bovendien een erezaak van om hun gasten in de watten te leggen met veel, vers en heerlijk eten.

Liria neemt je mee naar de beste lokale restaurants, getest en goedgekeurd door reizigers én Albanezen. Tijdens de bergreis is je eten gekruid met smaken uit de bergen, langs de kust en aan de meren eet je superverse vis. Je tafel is altijd rijkelijk gedekt met de meest uiteenlopende schotels waar je naar hartenlust van kan smullen.

Overtuigd om Albanië te bezoeken, maar toch graag een ervaren gids in de buurt? Aarzel niet om te informeren naar ons reisaanbod!